Hygina Seheń : Kuchnia rosyjska
[A] – Wydawnictwo WATRA, Warszawa 1976, wydanie II, oprawa miękka, stan db, ISBN brak
cena 10,00 pln
Kuchnia rosyjska jest pomyślana jako książka kucharska o charakterze poradnika, przeznaczona do praktycznego użytku gospodyń polskich. Zawiera ona przepisy na dawne i współczesne potrawy kuchni rosyjskiej (Rosji Centralnej) przydatne do zastosowania w warunkach polskich; wybór potraw zosta! dostosowany do produktów dostępnych na naszym rynku. Większość potraw już od lat znana jest w naszej gastronomii; wiele z nich różni się od powszechnie znanych i stosowanych u nas tylko w szczegółach wykonania i podprawiania oraz w sposobie podania. Na początku rozdziałów podano minimum wiadomości ogólnych, dotyczących naukowo uzasadnionej współczesnej techniki sporządzania ujętych w tym rozdziale potraw.
Pozycja dostępna.ZAMÓW e-mailem lub telefonicznie.
Odbierz w naszym Antykwariacie w Warszawie>
Barbara