Zofia Zawistowska : Kuchnia domowa
[M] – IWZZ, Warszawa 1986, wydanie IV, oprawa miękka, stan db, ISBN 83-202-0290-6
cena 9,00 pln
SPIS TREŚCI
Wczoraj, dziś i jutro
Nasza kuchnia
Urządzenie kuchni
Wyposażenie kuchni w naczynia
Wyposażenie kuchni w narzędzia
Wyposażenie kuchni domowej w urządzenia elektryczne
Urządzenia chłodnicze
Urządzenia grzejne
Sprzęt zmechanizowany
Przechowywanie artykułów spożywczych
Domowe piwnice
Zasady prawidłowego żywienia rodziny
Co to jest prawidłowe żywienie
Składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu
Praktyczna realizacja wskazówek dotyczących
prawidłowego żywienia
Jak podawać posiłki, czyli estetyka nie tylko na co dzień
Żywienie na co dzień, czyli od teorii do praktyki
Mleko i produkty mleczne w domowych posiłkach
Przepisy przyrządzania potraw z mleka
Przepisy przyrządzania potraw z serów
Przepisy przyrządzania zup
Jaja to cenne źródło nie tylko białka
Przepisy przyrządzania potraw z jaj
Ryby — doskonałe źródło nie tylko białka
Przepisy przyrządzania potraw z ryb
Mięso, podroby i drób w posiłkach rodziny
Przepisy przyrządzania potraw z mięsa i podrobów
Przepisy przyrządzania potraw z drobiu i królików
Przepisy przyrządzania potraw półmięsnych
Produkty zbożowe w kuchni i na stole
Wybrane przepisy przyrządzania potraw mlecznych i z kasz
Dlaczego musimy spożywać produkty roślinne, warzywa, owoce i ziemniaki
Wybrane przepisy przyrządzania potraw z warzyw
Sosy cennym dodatkiem
Przepisy przyrządzania sosów
Desery w żywieniu rodziny
Wybrane przepisy przyrządzania deserów
Przepisy przyrządzania domowych wypieków
Skorowidz
ZAMÓW e-mailem lub telefonicznie.
Odbierz w naszym Antykwariacie w Warszawie>
Barbara