Zofia Zawistowska : Kuchnia domowa
[A/M] – IWZZ, Warszawa 1986, wydanie IV, oprawa miękka, stan db, ISBN 83-202-0290-6
cena 9,00 pln

SPIS TREŚCI
- Wczoraj, dziś i jutro
- Nasza kuchnia
- Urządzenie kuchni
- Wyposażenie kuchni w naczynia
- Wyposażenie kuchni w narzędzia
- Wyposażenie kuchni domowej w urządzenia elektryczne
- Urządzenia chłodnicze
- Urządzenia grzejne
- Sprzęt zmechanizowany
- Przechowywanie artykułów spożywczych
- Domowe piwnice
- Zasady prawidłowego żywienia rodziny
- Co to jest prawidłowe żywienie
- Składniki odżywcze i ich znaczenie w żywieniu
- Praktyczna realizacja wskazówek dotyczących prawidłowego żywienia
- Jak podawać posiłki, czyli estetyka nie tylko na co dzień
- Żywienie na co dzień, czyli od teorii do praktyki
- Mleko i produkty mleczne w domowych posiłkach
- Przepisy przyrządzania potraw z mleka
- Przepisy przyrządzania potraw z serów
- Przepisy przyrządzania zup
- Jaja to cenne źródło nie tylko białka
- Przepisy przyrządzania potraw z jaj
- Ryby — doskonałe źródło nie tylko białka
- Przepisy przyrządzania potraw z ryb
- Mięso, podroby i drób w posiłkach rodziny
- Przepisy przyrządzania potraw z mięsa i podrobów
- Przepisy przyrządzania potraw z drobiu i królików
- Przepisy przyrządzania potraw półmięsnych
- Produkty zbożowe w kuchni i na stole
- Wybrane przepisy przyrządzania potraw mlecznych i z kasz
- Dlaczego musimy spożywać produkty roślinne, warzywa, owoce i ziemniaki
- Wybrane przepisy przyrządzania potraw z warzyw
- Sosy cennym dodatkiem
- Przepisy przyrządzania sosów
- Desery w żywieniu rodziny
- Wybrane przepisy przyrządzania deserów
- Przepisy przyrządzania domowych wypieków
- Skorowidz
ZAMÓW e-mailem lub telefonicznie.
Odbierz w naszym Antykwariacie w Warszawie>
Barbara