Witold Jastrzębski : Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych
WSiP, Warszawa 1999, wydanie VII, oprawa miękka, stan bdb-, ISBN 83-02-07120-X
cena 10,00 pln
Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II technikum o zawodzie technik żywienia, specjalizacja – żywienie zbiorowe oraz o zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Publikacja polecana także uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny – podstawy przetwórstwa żywności oraz słuchaczom policealnego studium zawodowego o specjalności: żywienie zbiorowe. Omówiono w niej budowę i działanie maszyn do obróbki mechanicznej i cieplnej surowców żywnościowych, do sporządzania i ekspedycji napojów, a także urządzeń chłodniczych i do mycia naczyń. Ponadto podano podstawowe wiadomości z rysunku technicznego, części maszyn, wiadomości o instalacjach elektrycznych, wodnych i kanalizacyjnych, obiegu chłodniczym oraz o projektowaniu technologicznym zakładów żywienia zbiorowego.
Pozycja dostępna.ZAMÓW e-mailem lub telefonicznie.
Odbierz w naszym Antykwariacie w Warszawie>
Barbara